Libertate

Primul entry intr-un blog… Trebuie sa existe un inceput in toate, asa ca mi-am facut curaj si am inceput sa scriu pentru ca mi-a placut ideea de a uni sapte persoane diferite prin intermediul tehnologiei.

Imi place ca pot fi liber si sa simt cu adevarat sentimentul libertatii. Ce vorbesc aici?! Nu poti simti libertatea cu adevarat pentru ca ea este o utopie. Intotdeauna o sa fim constransi de ceva deci nu o sa avem libertate deplina. Conform constitutiei avem dreptul la libertate; atunci de ce exista atatea legi, pe care nici politicienii ce le voteaza nu le inteleg, care ne constrang de la activitati placute vietii? Un raspuns ar fi, sa evitam crearea haosului…

Ca sa fim liberi trebuie sa intelegem ce este libertatea si cum sa o folosim. Daca intr-o societate fiecare individ ar intelege libertatea prin faptul de a-si atinge propriul tel in viata ar avea eficienta maxima. Dar pe parcursul drumului, activitatile lui pot interfera cu altele ale unor indivizi care se pot simti stanjeniti in liberatea lor. Am putea lasa aceste conexiuni libere gandindu-ne la moralitatea oamenilor si la puterea lor de a rezolva probleme sociale, dar de aici nu mai e decat un singur pas pana la “razboi”. Deci, este necesar un arbitru, iar acesta este reprezentat de legile societatii. Libertatea ne da posibilitatea de a actiona dupa propria vointa dar in conditiile cunoasterii legilor naturii si ale societatii.

Libertatea la nivelul absolut e o imposibilitate logica. Poti presupune ca, avand libertatea absoluta, ai putea sa faci orice. Sau ai putea sa nu faci nimic. In orice caz, trebuie sa alegi ceva: ori faci ceva, ori nu. Iar aici dispare libertatea intr-o autocontrazicere: esti obligat sa alegi. Fie si sa alegi sa nu alegi. Astfel, libertatea absoluta e o imposibilitate.

Libertatea e infinita, omul e o fiinta efemera….

Keep in touch,
Bogdan

Anunțuri

5 comentarii

Din categoria Bogdan

5 răspunsuri la „Libertate

 1. no name

  ..e greu sa fii mic…intr-o lume atat de mare…e prea dificil uneori sa fii propriul arbitru…

 2. scoics

  pffff.. frate nu te stiam asa de filozof dar totusi te cunosc doar de 6 luni asa k exista multe capitole la kre ma poti surprinde si pentru asta voi continua sa citesc povestioarele vostre despre viatza de aici bafta multa si spor la inspiratie 😀

 3. libertate… :))
  vezi sa nu, ideea asta cu libertatea e complicata.. fiecare are liberate lui, care nu este guvernata de legile date de altii, ci de principiile impuse de catre tine… libertatea deplina nu este o utopie, ci mai degraba un bun accesibil tuturor, doar ca nimeni nu-l vrea… libertatea absoluta implica cea mai mare responsabilitate care exista… si oamenilor le e frica de responsabilitati… „da-i unui om libertate absoluta, si acesta o sa se sinucida…”

  dar ce stiu io, sunt doar un simplu student la poli

 4. ARV

  Liber e cel care nu are nevoie sa spuna nici o minciuna.

 5. Stef P.

  Bogdane, eu cred ca libertatea e doar teoretica pentru ca in Biblie scrie „Cu un gram de credinta poti muta muntii” dar in fond omul e o fiinta nascuta fara libertate pentru ca nu o sa poti sfida anumite legi generale ale naturii(cum ar fi cea a gravitatiei). Cum zicea si un prof: daca vrei acum sa zbori nu poti (fara aparate) sau nu ai libertatea de a sta sub apa (fara echipament) pe o perioada lunga fara sa mori. Sper ca dupa moarte sa experimentez adevarata libertate…momentan fac si eu ce pot. Cele mai calde salamalecuuri!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s