Politicianul roman si nu numai…

De ce e Bucurestiul paralizat si pustiit zilele astea? De ce nu mai sunt caini vagabonzi pe strazile capitalei? Unde sunt toti oamenii fara adapost? Si-au gasit adapost cumva?

Raspunsul acestor intrebari este foarte simplu: este summit N.A.T.O. in Bucuresti. Un motiv foarte bun pentru politicienii romani de a avea o imagine cat mai “europeana” in fata celor mai importanti sefi de stat din lume. Parca totul se misca mai bine in Romania de cand cu vizitele oficiale. Strazile, parcurile, parcarile, cartierele marginase….toate sunt mai curate cand cine ne vine in vizita…De ce nu poate fi asa tot timpul?

In 1989 s-a vrut o schimbare…S-a facut revolutia, au trecut aproape 20 de ani de atunci dar unde e schimbarea? Politica din Romania, in opinia mea nu e politica, pentru ca orice ai vrea sa faci reusesti daca stii o persoana “bine” si daca ai bani, treci peste orice lege. Urmaream saptamana trecuta un articol in ziare cum ca sotia Dl. Tariceanu fiind ocupata cu probleme administrative <sau ceva in genu> a dat telefon la sectia de politie pentru a-i fi trimis un echipaj sa ii schimbe buletinul. Unde a disparut bunul simt? Ei ar trebui sa fie un model pentru noi…

In tara noastra exista politicieni care in timpul programului fac cu totul altceva decat sa-si faca meseria pentru care au fost alesi. Printre activitatile lor de zi cu zi se numara: dormitul in plenul senatului, Solitaire, vorbitul la telefon etc. In concluzie orice altceva numai meseria nu si-o practica. Ma intriga faptul ca pentru ei nu exista legi prin care sa fie sanctionati daca “dorm in post”. Orice om este sanctionat la serviciu daca nu-si fac meseria bine sau satisfacator, ei de ce nu ar fi? Ce se poate face in acest sens?

Ati observat ca in campaniile electorale sunt facute tot felul de promisiuni care nu sunt respectate apoi? Nu se poate face nimic in acest sens? Cum ii putem determina sa munceasca si ei?

Bogdan

Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria Bogdan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s