supereroi.

Fiecare intelege altceva din cuvantu asta. Eu inteleg ca poti sa vorbesti cu pestii daca esti erou. Altii zic ca eroi sunt soldatii aia care lupta in Iraq. Bine ca acum facem pe toata lumea erou, parca o sa aud ca o sa il faca si pe Shaggy, ca el a rezolvat misterul.
Lassie, domnul Castor, Banel Nicolita… eroi au fost, erori sunt inca. Vor doar sa ne induca in eroare, de ce sa zic eu ca Nelson Mandela a fost un erou? Ce, zboara? Sau trage cu panza de paianjen? Ce daca a stat 27 de ani in inchisoare, alearga foarte repede sau se face verde? De ce trebuie sa facem un film dupa el, nu trebuie sa avem prioritati? Prima data Pokemon, si daca mai avem timp facem si un videoclip cu Mandela asta.
Un erou poate fi unu care invarte pizza pe deget, si arunca cu ea in aia care jefuiesc o banca. La campionatele mondiale de invartit blatu de pizza de anul acesta s-a gasit eroul care poate face asta. Ca multi eroii, el e de pe alta planeta, e canadian. Insa nu cred ca poate fi numit erou un om care isi salveaza sotia din gura unui crocodil. Eroii trebuie sa fie intregi la minte, mai degraba e crocodilu un erou ca el nu e doar o gura casca. El nu a facut gura mare, nu se astepta ca in viata totu sa fie mura-n gura, un erou devarat.
Pentu altii un erou e Iisus. Ca orice supererou are si el benzile lui deseate, mie unu nu prea imi plac ca nu au poze. Nu pot mereu sa imi imaginez cum transforma el apa in gheata, cum se batea cu Atom Ant sau cum a vindecat homosexualii (adica i-a facut nehomosexuali). Ce nu imi mai place la benzile lui desenate e ca in toate numerele, e aceeasi poveste. Daca s-ar intalni Iisus cu Superman, cine ar bate? Ca multi dintre super eroii cunoscuti are slabiciuni, crucea, daca il pui pe o cruce l-ai terminat, e ca kryptonita. Eu nu inteleg de ce poarta lumea, care crede in el, cruci la gat si de ce toti pun cruci peste tot, asta e ca si cum fanii lui Wolverine ar purta magneti la gat. Daca dai niste bani la biserica poti si sa vorbesti cu el, ceva de genu telefonu cu nas rosu din Powerpuff Girls.
Pot fi pe lumea asta multi eroi, da’ pt mine, eroul cel mai mare esti tu , cititoru.

3 comentarii

Din categoria Victor

3 răspunsuri la „supereroi.

  1. Ela

    Bravo, domle! Mi-a placut articolul tau, pentru ca si eu m-am intrebat de multe ori dupa ce criterii catalogam fiintele ca fiind eroi.
    Este Hitler un erou ?

  2. Da. Un erou negativ, in cartea celui de-al doilea razboi mondial.

  3. vega

    bravo imi place… si eu sunt pitzer dar inca nu am invatat sa invart pizza pe deget as vrea dar nu stiu de la cine sa invat imi doresc fff mult treaba asta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s