Normalitate

Societatea in general are tendinta de a stabili limite. De la limite de viteza pana la limita de conduita. Linia general valabila se numeste conformism si pentru majoritatea populatiei reprezinta o zona de confort, mult prea stabila si sigura pentru a fi parasita. Acelei zone de confort imi place sa-i spun „normalitate”, adica oamenii sunt normali. Duc o viata normala, lipsita de prea multe peripetii. Au o facultate, au o slujba stabila. Au cateva conflicte periodice care totusi nu reusesc sa-i scoata din cotidian. Au copiii pe care se straduiesc sa-i creasca, imbatranesc si mor convinsi ca si-au trait viata asa „cum trebuia„. Asa „cum trebuia” dupa altii.

Fara riscuri. Totul curat si frumos. Au trecut prin ceva emotii la viata lor, le-a inghetat sangele in vene dar a trecut cu bine, ca doar nu era sa moara. Nu le place cand sunt in deplasare. Trebuie neaparat confort, curatenie si sa nu-si depaseasca limitele. Le e frica de foarte multe lucruri si la cel mai mic contact cu acel lucru, fug ca de dracu.

Si, in combinatie cu riscurile, vine si comportamentul de turma. Instinctul, de fapt, pentru ca este un instinct si toti il posedam, chiar daca ne place sa admitem sau nu. Intr-un grup, depinde daca suntem activi sau pasivi. Nu ma gandesc neaparat la grupurile de sex sau la gang-bang ci la orice tip de grup. Cine conduce de fapt. Unii vin cu idei, hai sa facem aici, hai sa mergem acolo si ceilalti fie nu isi acorda ei importanta, fie nu le acorda altii importanta si ii urmeaza orbeste. Si, ce sa evitam s-o spunem verde in fata, ii confortabil. Daca se intampla ceva rau, poti da vina pe Dumnezeu, pe altii sau pe vreme ca n-a mers bine. Tu nu esti de vina. Tu pur si simplu ai mers pe unde „a trebuit”. In schimb, daca va conduce el, va trebui sa-si asume 100% responsabilitatea pentru ce i se va intampla si isi va lua calatoria in maini. Va lua riscuri, va fi un lider al propriei constiinte si se va simti la carma.

Acum priviti un pic la cuvintele cheie, bolduite. Pastrati-le in minte, ganditi-va un pic cum s-ar completa intr-un mozaic, priviti in ansamblu articolul si ganditi-va la viata dumneavoastra.

Iulian

Anunțuri

Scrie un comentariu

Din categoria Iulian

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s