Prelegeri despre viitor :P

Eu vad viitorul invadat de tehnologie si un pic mai eco friendly, caci acesta e trendul actual. Clar masinile vor evolua. Totul evolueaza. Japonezii au construit de ceva vreme prototipul masinii electrice. Odata ce au facut asta, vor merge mai departe cu cercetarea si vor dezvolta conceptul. Astfel, se va ajunge la un timp de incarcare semnificativ redus si un numar categoric marit de km ce vor putea fi parcursi pana la urmatoarea reincarcare.

Imi imaginez ca masinile vor scadea in dimensiuni, chiar daca in acest moment exista o pasiune generala pentru limuzine si SUV-uri. Orasele vor creste, numarul de masini la fel, locurile de parcare vor scadea, asa ca vor face masinile mai mici. 😛

Vor fi burdusite de gadgeturi, de comenzi vocale si alte chestii inventate sa ne usureze munca si sa ne asigure siguranta.

Ar putea fi in totalitate controlate de computer. Omu’ se urca in masina, seteaza traseul pe GPS, iar masina merge singura, pe ruta cea mai libera, cu viteza sigura, constanta (consum mic), pe un curs unic stabilit de computerul din bord, care e legat la un MASTER COMPUTER( care are rolul de a  se asigura ca masina nu va intersecta o alta).

Probabil ca usile nu se vor deschide in sus ( desi conceptul masinii din viitor cel mai intalnit ilustreaza o masina ale carei usei se ridica pe verticala, ca in imaginea de mai jos) fiindca nu este practic. S-ar putea deschide ca la van-uri, slide, fiindca ocupa cel mai putin loc si au deschidere larga. Perfect pentru parcarile agolomerate.

De asemenea, ma astept sa creasca numarul masinilor in 2 locuri si a celor care nu vor mai folosi carburanti fosili, ci o combinatie de energie electrica cu hidrogen( auzisem la un moment dat ceva despre „peria de hidrogen” – un dispozitiv ce separa hidrogenul de oxigen din apa [ apa ar putea astfel deveni un combustibil extrem de ieftin si cu 0 emisii poluante])

In speranta ca nu mi-am prins nasul, inscriu acest post in concursul de aici, sponsorizat de Mercedes .

Anunțuri

2 comentarii

Din categoria Ela

2 răspunsuri la „Prelegeri despre viitor :P

  1. Eu zic ca le prezici bine. Multe dintre ele spre asta se indreapta 🙂

  2. Eu doresc ca masina viitorului sa fie acel hibrid terestro-aerian si sa mearga cu propulsie nucleara. Poate ca asta e masina viitorului foarte indepartat.

    Pentru viitorul apropiat imi doresc totusi o masina hibrid, normala, 4 locuri de familist:D

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s