Flux…

978-973-50-1872-6

Flux. Psihologia fericirii.

Cartea scrisa de autorul ciudat nu este atat de ciudata pe cat este numele creatorului sau. De fapt, este cunoscuta pe afara de ceva timp si abia de curand a fost tradusa in romana.

Cartea porneste de la ideea ca acea parte a noastra, si anume constiinta, este directionata prin atentie. Cu alte cuvinte, unde ne proiectam atentia, acolo suntem noi, cu toata fiinta noastra. Plecand de la aceasta, autorul se aventureaza in a explica starea suprema la care putem ajunge. Cum putem ajunge acolo, prin ce activitati, cu ce atitudini.

Cartea reprezinta o ocazie de a va imbunatati si imbogati substantial viata. Nu numai ca veti face lucrurile mai bine, mai productiv dar si cu mai mare placere si cu mai mare impact asupra eului vostru. Cartea se bazeaza pe foarte multe studii stintifice, autorul avand chiar un instrument foarte bun de statistica si cercetare.

Spre deosebire de alte lucrari care pun accent mai mult pe latura motivationala sau cea filozofica, cartea de fata este… aproape stiintifica, as putea spune. Nu-i zic stiintifica pentru ca nu are limbajul acela intortocheat si academic care are rolul de a te rascula impotriva oricarei institutii cu pretentii de intelectualitate. Are un limbaj foarte facil si in acelasi timp explicand intr-un mod foarte obiectiv si usor ce, cum, care si ce.

Plina de exemple a unor oameni ca oricare altii, care au scos tot ce e mai bun din experientele lor, cartea este si un indemn la proactivitate. Sfarsind in forta promovand reflectarea la un „proiect” al vietii si la privirea acesteia ca o oportunitate de bucurie si fericire, cartea are darul de a-ti da impresia ca e ca si cum ai vorbi cu un prieten bun. Iti povesteste variatele sale experiente, iti explica ce a scos mai bun din ele si iti spune cum poti ajunge si tu acolo. Fara chestii motivationale sau extraordinare, fara chestii de mare tam-tam sau de lector spiritual.

Va recomand cartea cu caldura. Isi merita toti banii si daca nu o sa va impresioneze cu ceva, cel putin o sa va faca sa reflectati un pic la viata voastra si cum o puteti face mai buna.

P.S.: Am gasit si un mini-filmulet foarte misto. Validation. Enjoy!

Un comentariu

Din categoria Iulian

Un răspuns la „Flux…

  1. Pingback: Am vindecat cancerul [ part 2 ] « Pleiada

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s