(Ne)Liniște

Concert

Concert. Sute de oameni.

Există un murmur, un freamăt constant produs de un grup mare de oameni adunați pentru un scop comun – unul impercetibil pentru cele cinci simțuri primare umane. Este vorba de un mesaj care comunică informație la un nivel superior oricărei căi cunoscute de comunicație. Este o liniște pe care o poți auzi chiar și atunci când atmosfera vibrează la comanda unor artiști înarmați cu sute de wați de putere concentrată într-un ansamblu oarecare de boxe.

Suntem ființe sociale, ne simțim bine în preajma altor oameni, învățăm de la ei, din gesturi, vorbe, idei. Comunicăm și schimbăm informație. Oferim afecțiune prin simpla noastră prezență. Absorbim energie de la semenii noștri doar prin simplul fapt că  rezonăm cu ei în ceea ce facem împreună. Cu toate acestea, ducem în esență o viață izolată. Gîndurile nu pot scăpa din forma lor naturală decât luând forma cuvintelor și gesturilor, în drumul lor trecând prin filtre dese. Pe cele mai importante le păstrăm în interior pentru bucuria sufletului, sau le exprimăm atent prin lucru, dăruire și pasiune.

Revin la concert. Am sentimentul că gândurile zecilor de oameni din jurul meu sunt amplificate. Parcă sparg bariera interioară, scapă eliberate, iradiază nemărginit. Șoaptele lor răzbat până la mine, pentru că auzul îmi este de asemenea augumentat parcă. Sunt toate gândurile fugare, neimportante, trecătoare – laolaltă cu aspirațiile și frământările lor: un zgomot asurzitor, dar din care pot filtra orice parte.

Nu o știu cu toții, dar au fost acolo adunați pentru a apela la sursa spiritului uman, pentru că acolo există o chemare mai presus de orice înțelegere concretă. Îmi pot doar imagina ce fel ne-am simți dacă întreg globul ar respira în același ritm sau dacă am sta cu toții tăcuți, conștienți unii de alții. Ar dispărea instant noțiunea trecut și viitor și ar rămîne prezentul etern. Ar dispărea obstacolele, am conștientiza nevoile noastre inerente și adevărate și am realiza că ne împiedicăm de obstacole mărunte și nesemnificative, toate parte din cotidian. Spiritul uman, nevoia de frumos, aspirațiile înalte întotdeauna vor câștiga împotriva dificultăților vieții. Avem un scut impenetrabil la vicisitudinile inevitabile – sunt convins de asta.

2 comentarii

Din categoria Razvan

2 răspunsuri la „(Ne)Liniște

  1. Laura

    Wanna hear something funny? Eram atat de obisnuita sa citesc (desi „a citi” nu este chiar verbul potrivit aici) un cu totul alt stil de articole pe acest blog, incat schimbarea de tonalitate, schimbarea de vocabular si mai ales trecerea de la palavrageala stupida la ceva evident elevat si rafinat aproape mi-au provocat un mic accident cerebral. Nice work…

    • Mulţumesc. Câteodată un rezultat nu reflectă realitatea din teren, energia consumată de fiecare participant. Singura persoană de aici cu un număr de articole cu trei cifre a promovat acest blog non-stop. Fără aportul ei probabil nu am fi ajuns să comunicăm acum. Mai sunt doi prieteni (Andreea şi Iulian) care au nişte idei şi personalităţi minunate, dar sper doar să găsească timp să le împărtăşească aici cu toată lumea. O să modificăm pagina Despre, probabil „Cei şapte care erau trei…” sau ceva de genul, pentru că doar noi am rămas.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s